• NOVÝ ROK 2024

            • Len nedávno sme prežívali najkrajšie sviatky v roku, ktoré do našich duší vniesli nezameniteľnú vôňu ihličia, medovníčkov, škorice, vanilky a všakovakých dobrôt. A už je tu nový rok, ktorý sa spája s plánmi, predsavzatiami a cieľmi, ktoré by sme chceli uskutočniť v súkromnom aj v pracovnom živote, zároveň je časom hodnotenia toho, čo sme prežívali a urobili v uplynulom roku. Na prahu nového roka prajeme všetkým učiteľom, zamestnancom školy, žiakom a rodičom pevné zdravie, veľa tvorivých síl, radosť, spokojnosť, správne rozhodnutia, úctu a lásku vašich blízkych. Nech je Nový rok 2024 plný správnych rozhodnutí a radostných stretnutí.

            • Vianočné stretnutie

            • Zvoní, zvoní zvonček malý, Vianoce sú pred dverami, rozvoniava celý dom, vianočný je plný stôl... Vianoce vždy boli a budú najkrajším obdobím roka. Či už sú so snehom alebo bez, či sú s kopou darčekov alebo len s malou drobnosťou, sú to hlavne sviatky pokoja, lásky a radosti. Je to čas, kedy sa na chvíľu zastavíme a vychutnávame si toto magické obdobie. Po roku sme sa aj mi v našej škole stretli ako jedna rodina pri krásne prestretom vianočnom stole. Chutila nám výborná kapustnica aj skvelá bábovka. Atmosféra bola krásna, sviatočná, vianočná.....a samozrejme nechýbali darčeky. Prajeme Vám spokojné, láskou a porozumením naplnené vianočné sviatky.

            • „Najkrajší betlehem“ a „Najkrajší adventný kalendár“

            • Prešovský samosprávny kraj a Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku vyhlásilo vianočnú súťaž „Najkrajší betlehem 2023" a „Najkrajší adventný kalendár 2023“. Do okresnej súťaže sa zapojili žiaci základných škôl, študenti stredných škôl a deti, mládež a dospelí zo špeciálnych škôl a domovov sociálnych služieb. Tak  ako minulý rok sa do súťaže zapojili aj žiaci našej školy. Naši učni z odborného učilišťa spolu s majsterkou odborného výcviku a s pani asistentkou vytvorili z prírodného materiálu nádherný adventný veniec. Žiaci základnej školy spolu s učiteľmi zase netradičný ale prekrásny betlehem. Odborná porota ohodnotila betlehemy a adventné vence vo všetkých súťažných kategóriách. Náš betlehem sa umiestnil na 2. mieste a adventný veniec na 1. mieste. Sme radi, že máme šikovných žiakov a kreatívnych učiteľov.

            • A prišiel aj k nám...

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš 2023.

              A prišiel aj k nám...

              Opäť prišiel ten deň, ktorý už naznačuje, že Vianoce sú  za dverami. Ani tento rok nesklamal Mikuláš deti a poctil nás svojou návštevou. Prišiel na koni v spoločnosti krásneho anjela, no ak by sa však našiel nejaký neposlušník, čo si darček nezaslúži, spoza okna na čiernom koni mu asistoval čert. Okrem nich nás navštívil aj Olaf z rozprávky Ľadové kráľovstvo. Deti boli prekvapené a šťastné. Niektoré Mikulášovi zarecitovali krátku básničku a iní zase sľúbili, že sa budú učiť a pravidelne chodiť do školy. Darček si odniesol každý. Naši žiaci v elokovanom pracovisku v Giraltovciach spolu s učiteľkami si mikulášsky deň spríjemnili zdobením medovníčkov. Pracovali všetci od najmladších po najstarších. Perníčky boli prekrásne. Ani na nich Mikuláš nezabudol, poslal im sladké darčeky. Ďakujeme CVČ vo Svidníku za krásny mikulášsky deň.

            • Mikulášsky bártrový obchod dobrovoľníckeho centra Krajší deň

            • Dňa 5.decembra 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili milej akcie vo svidníckej nemocnici.Za pomoci učiteľov vyrobili ozdoby, malé darčeky, upiekli a vyzdobili medovníčky, ktoré vymenili za sladkú odmenu alebo darčekové predmety z dobrovoľníckeho centra Krajší deň. Veríme, že naše výrobky potešili pacientov v deň sv.Mikuláša. Okrem toho si naši žiaci priniesli aj krásne, ručne vyrobené vianočné ozdoby, ktorými skrášlili stromček spolupatričnosti. Ďakujeme za pozvanie a veríme, že sa stretneme aj na budúci rok. Všetkým dobrovoľníkom centra Krajší deň na čele s Mgr. Ivanou Vojtašekovou PhD. želáme veľa síl a energie v náročnej práci.