• Záverečné skúšky v OUI

            • „Ak chce byť človek človekom, musí sa vzdelávať.“  J.A.Komenský

              V dňoch 20.06.-21.06.2023 sa v našej škole konali záverečné skúšky v odbornom učilišti internátnom v dvoch učebných odboroch: Výroba konfekcie so zameraním na šitie odevov v odevnej konfekcii a Stavebná výroba so zameraním na murárske práce. Záverečnou skúškou sa overovali vedomosti a zručnosti žiakov v rozsahu predpísaného učiva a pripravenosť využívať nadobudnuté spôsobilosti pri výkone odborných činností, na ktoré sa žiaci pripravovali. Žiaci statočne bojovali so strachom a trémou, ktoré sprevádzali záverečné skúšky. Zvládli ich a vykročili do života dospelých. Želáme im, aby sa dokázali uplatniť na trhu práce a využiť všetko čo sa v škole naučili.

               

            • Medzinárodný deň detí 2023

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD 2023.

              Medzinárodný deň detídeň našich najmenších sa oslavuje v mnohých krajinách sveta, zvyčajne každoročne 1. júna. Pôvod tohto sviatku vznikol zrejme na Svetovej konferencii pre blaho detí, ktorá sa konala vo Švajčiarsku v Ženeve v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami,   týkajúcimi sa detí na celom svete. Po konferencii viacero vlád zaviedlo vo svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete. Žiaci PŠ v Giraltovciach si na Deň detí vlastnoručne pripravili pohostenie. V tento deň by sa malo deťom uľaviť napr. od domácich prác alebo zrušiť zákazy, prípadne im dopriať viac čokolády. Prajeme všetkým deťom, nielen v Deň detí, ale po všetky dni, aby mali šťastné a pokojné detstvo, aby boli zdravé a dostávali od svojich blízkych čo najviac lásky. Žiaci našej školy prežili tento deň takto.

            • Obchodovanie s ľuďmi - diskusia

            • Dňa 29.05.2023 Občianske združenie MINORITY SK realizovalo v našej škole ďalšiu vzdelávaciu aktivitu - diskusiu na aktuálnu spoločenskú tému Obchodovanie s ľuďmi v rámci projektu mesta Svidník: ,,Komunitné centrum Svidník, miesto pre rozvoj a vzdelávanie marginalizovanej rómskej komunity".

              Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.