• Spolupráca

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spolupráca.

              Význam spolupráce školy a terénnych  sociálnych  pracovníkov

              Dňa 26. septembra 2022 našu školu navštívili terénne sociálne pracovníčky z mestského projektu Terénna sociálna práca v Giraltovciach. Projekt je realizovaný vďaka finančnej podpore Európskeho sociálneho fondu a Štátneho rozpočtu SR pre občanov Giraltoviec vo Svidníckom okrese na území Prešovského samosprávneho kraja v rámci OP Zamestnanosť a sociálna inklúzia. TSP pôsobia v tesnej blízkosti našej školy a keďže s nimi spolupracujeme už niekoľko rokov, a obraciame sa na nich so žiadosťou o súčinnosť napr. pri riešení nedbalej školskej dochádzky, bolo potrebné, aby sa novoprijatí žiaci s nimi zoznámili.

              Cieľom besedy bolo poukázať na to, že práca a spolupráca týchto pracovníčok s občanmi najmä z MRK sú dôležité pri riešení problémov. Vďaka spolupráci dochádza k zlepšeniu životných situácií a k integrácii sociálne vylúčených skupín obyvateľov s ohľadom na ich špecifické potreby. Na báze otázok a odpovedí žiaci získali vedomosti o tom, kedy sa môžu so svojim problémami obrátiť na terénne sociálne pracovníčky, ako postupovať pri ich riešení či iné  informácie, ktoré im boli doposiaľ cudzie.

              Preventívna beseda žiakov II.E a III.E triedy v Giraltovciach, Elokované pracovisko Praktickej školy, pri Spojenej škole internátnej Svidník zaujala a priniesla im množstvo zaujímavých poznatkov.

              Hoci sa o význame daného projektu stále hovorí, informácií nikdy nie je dosť. Touto cestou by sme sa aj my chceli sociálnym terénnym pracovníčkam poďakovať za príjemne strávený čas a cenné informácie, ktoré veríme, že budú žiakom prínosom v osobnom živote.

            • 2022/2023

            • Otvorenie školského roka 2022/2023

              Táto chvíľa, tento okamih Vášho života, ktorým je prvý deň nového školského roka, je vždy pre Vás, žiakov, ale i nás, učiteľov, výnimočnou udalosťou. Výnimočnou udalosťou preto, že každý nový školský rok je ďalším pomyselným krokom na ceste životom, na ceste do sveta dospelých. Tento kolobeh, táto symbolika času reprezentovaná jednotlivými školskými rokmi sa začína Vami, žiakmi materskej školy a končí žiakmi tretieho ročníka odborného učilišťa a praktickej školy. Naša škola sa totiž snaží byť nielen miestom, kde prežívate väčšinu pracovného dňa, ale chce byť aj priestorom, v ktorom sa budete cítiť dobre, slobodne, tvorivo, kde môžete medzi sebou rozvíjať svoje schopnosti, naplno popustiť uzdu svojej fantázii, pričom Vaše výsledky bude mať kto oceniť. Zároveň chceme sľúbiť, že sa Vám budú venovať chápaví učitelia, ktorí Vás budú učiť nielen čítať a písať ale Vám dajú základy z matematiky, chémie, biológie. Naučia Vás premety, kotúle, čítanie z mapy a vyrozprávajú zaujímavé príbehy z dejín, ale najmä budú k Vám ľudskí a vo svojej práci trpezliví.

              Želáme Vám veľa úspechov v novom školskom roku!